Bulgursallad med bönor recept

Bulgursallad med gröna sojabönor

Bulgursallad med gröna sojabönor

Smaka av med salt. Tillsätt chiliflakes, bönor och kokt bulgur. med hackad persilja. 11,5 dl gröna sojabönor, frysta
Asiatisk bulgursallad

Asiatisk bulgursallad

Koka upp bulguren i vattnet med grönsaksbuljong och lite örtsalt, låt kallna. Lägg alla grönsakerna i en skål och blanda ner bulguren, de avsköljda bönorna, crabsticken och de avrunna kräftstjärtarna

Varm bulgursallad med kyckling

Idag blev det en bulgurröra som piffades upp med färdigkokta bönor och djupfrysta grönsaker. När bulgurn är färdig, lägg i de sköljda bönorna
Fruktig bulgursallad med fetaost och citrusdressing

Fruktig bulgursallad med fetaost och citrusdressing

Av alla ris och gryner gillar jag bulgur bäst, här tillsammans med fräscha frukter, lite pepprig ruccola, milda bönor och en salt fetaost som toppas med en citrussyrlig dressing, ja ni fattar ju själva att det kan inte vara annat än gott

Bulgursallad

Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat
Bulgursallad med kyckling

Bulgursallad med kyckling

Hacka morötter i skivor, blanda med majs, bönor (skölj dem först) dela smörgåsgurkan i mindre bitar. Värm spenaten på svag värme i lite matfett tills den inte längre är frusen och blanda med den färdig kokta bulgurn, pressa ner vitlöken
Bulgursallad med kyckling

Bulgursallad med kyckling

Slå av vätskan ur burken med svarta bönor och skölj dem noggrant. För bara ett par år sedan vägrade jag att äta bulgur och ännu mindre bulgursallad
Gröna sojabiffar med bulgursallad

Gröna sojabiffar med bulgursallad

Mixa bönornamed löken, oljan och majsstärkelsen. Gröna sojabönor (edamamebönor) är goda att ha i sallader eller i en wok
Bönsallad med ajvar

Bönsallad med ajvar

att servera den som tillbehör på en buffé eller till squashbiffar (se här) eller kanske till en god bulgursallad
Tandoori kyckling med bulgur.

Tandoori kyckling med bulgur.

Tillsätt väl sköljda bönor och bulgur och blanda väl. Och ändå är detta vacker mat med massor av färger