Bulgogi koreansk biff recept

Marinerad biff - Bulgogi

Marinerad biff - Bulgogi

Gochoo Jang, koreansk chilisås. 1 dl koreansk eller japansk soja. Marinad1 msk pressad vitlök 0,5 msk sesamolja, 100% 1 dl koreansk eller japansk soja 2 msk strösocker 0,5 krm svartpeppar. Till servering spänstiga salladsblad, t ex romansallad 4 dl rundkornigt ris, kokt Gochoo Jang, koreansk chilisås
Vegansk koreansk bulgogi ssäm

Vegansk koreansk bulgogi ssäm

Bulgogi är namnet på den här typen av (ursprungligen) biffrätt där slamsor av biff steks med soja, ingefära, vitlök och sesamolja och den äts ofta med ris, eller som här, med salladsblad i en liten munsbit

Bulgogi (eldkött)

Man tar ett salladsblad och lägger på lite kött, lite ris, lite kimchi och rullar ihop, doppar i dipsåsen och äter 800 g strimlad entrecote/lövbiff