ex bulgarisk el. ex bulgarisk el. Fick detta receptet genom kommentarsfältet på bloggen här om dagen. Blir så himla glad när vilt främande människor engagerar sig och delar med sig av recept till mig
Matkassen från Matkasseguiden och Middagsfrid har anlänt. Redan på förhand måste jag säga att det är en viss känsla av lyx att få mat levererad direkt hem till dörren
Fetaost, Bulgarisk. Då, liksom nu under fotbolls-EM när den ena matchen avlöst den andra har man knappt hunnit ut i köket för att fixa nåt gott att äta
Men sedan kom jag på att de älskar grekisk mat. Tyvärr har jag nästan inga bilder på maträtterna. Skär tomaterna och getosten i likadana bitar som auberginen
Det blir ett gymbesök, ett löppass, en promenad ner till affären, baka kladdkaka, göra vegetariska bollar, titta på när svärmor fixar bulgariskmat, göra chokladkrisp och bountykakor… Och sist men inte minst vänta hem mannen för att äta gott tillsammans med honom och svärmor
TomatsalladLite mer bulgarisk fårost. Mat som lagar sig själv är bra mat. att helsteka en kyckling är gott och enkelt, tar du dessutom bort ryggbenet så gär det ännu snabbare
Strö över smulad fetaost (jag använde bulgarisk fårost). Slå på två burkar hela konserverade tomater som du delat grovt, 1 msk herbes de provence, 1 msk vitvinsvinäger, 2 grovt nedskurna inlagda grillade paprikor rejält med nymalen svartpeppar, chilisås (typ tabasco) efter smak samt riv ned en vitlöksklyfta
Travnicki sir / Bulgarisk vitost (Går bra med fetaost). Burek är en maträtt som äts över hela Balkan med olika variationer, denna variant är en som förbereds i lager men det finns även en rullad variant(vanligast i Bosnien och Hercegovina)
Egentligen ville Kristoffer laga maten, men jag var så hungrig när han kom hem från klättringen att jag inte orkade vänta på armhävningar, bulgariska benböj, dusch och allt annat som skulle göras innan