Buffemat kött recept

Buffémat

Buffémat

Ta fläskkött eller kyckling och förbered dagen innan, för att sedan bara marinera festdagen. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet
Asiatisk fläskfilé med nudelsallad

Asiatisk fläskfilé med nudelsallad

Lägg upp på fat, och skeda hälften av såsen över köttet. Vira in i aluminiumfolie och låt vila i minst 10 min innan köttet skärs upp
Tacopaj i långpanna

Tacopaj i långpanna

Tillsätt löken och stek till köttfärsen inte längre är rå. Tag ut ur ugnen och häll på köttfärsen. någon droppe citronsaftlite finhackat tomatkött (skal och kärnor tas bort) - valfrittKärna ur avocadon, gröp ur köttet med en matsked

Sötstark bufféfilé

Jag beställde från Bondens Skafferi här i Skåne och vet att jag garanterat får fint kött som kommer från de skånska gårdarna bara några mil härifrån
Jämtländsk äggstanning

Jämtländsk äggstanning

Ugn 175 grader. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull. Vispa ihop äggen i en bunke. Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning
Helstekt fläskfilé med rosmarin

Helstekt fläskfilé med rosmarin

Ta upp köttet och lägg det på ett ugnsfast fat eller i en form. Sätt en termometer i köttet så att spetsen kommer i köttets mitt
Tomat & mozzarellasallad

Tomat & mozzarellasallad

Den här salladen passar till allt, grillat, som buffemat, eller till pasta och den är ofantligt enkel att göra samt kan förberedas tidigare samma dag bara den får stå svalt
Vinmarinerad Rostbiff

Vinmarinerad Rostbiff

När rostbiffen fått färg runt om, häll på ca 1/3 av portvinet, timjankvistarna och löken och häll på mer portvin i omgångar och fräs köttet i detta. När rostbiffen fått färg runt om, häll på ca 1/3 av portvinet, timjankvistarna och löken och häll på mer portvin i omgångar och fräs köttet i detta
Sommarbuffé

Sommarbuffé

Två olika protein-alternativ är alltid att föredra tycker jag och brukar därför ha ett kött- och ett kycklingalternativ, så att gästerna kan välja, eller kombinera som de själva vill
Balsamvinägermarinerad kyckling

Balsamvinägermarinerad kyckling

marinaden över köttet och dekorera med färska örtkryddor. Vi älskar kött och kyckling som legat i god marinad och som man sedan serverar kallt
Ytterfilé med gurksås (mjölkfri)

Ytterfilé med gurksås (mjölkfri)

Jag serverade köttet till ugnsbakade grönsaker och jag tycker det är så enkelt att variera rotsakerna efter säsong och behov
Det här bjöd jag på i påsk!

Det här bjöd jag på i påsk!

Vi har ju så fint kalvkött i frysen. Den torkades också av innan jag lade timjan, vitlök, salt och peppar på köttet
Vitello tonnato enligt allt om mat

Vitello tonnato enligt allt om mat

Ta upp och skär köttet i tunna skivor när det har kallnat. Servera köttet kallt med kall sås. Söndagsmiddag på Maximiliandagen