Kryddan heter Zaatar och består av torkad timjan, sesamfrön, sumac (en syrlig krydda) och oregano. Ett väldigt vackert och gott brytbröd som fylls med ost och torkade örter
torkad oregano. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, honung och salt, rör tills jästen löst sig. Tillsätt durumvetemjöl och sedan vetemjölet lite i taget
Tillsätt matolja, oregano, hackade oliver och smulad ost. 5 tsk oregano. Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till fingervärme (37°) och häll den över jästen
Vi serverade soppan men en klick creme fraiche, persilja och brytbröd av surdeg. ca 500 g nötkött, jag valde fransyska 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk smör 2 liter vatten 2 köttbuljongtärningar 4 dl mjölk 4 msk tomatpurè 1 msk paprikapulver 2 paprikor 4 stora potatisar (el 6 små) 2 tsk oregano 1 krm cayennepeppar salt och peppar Gör såhär. 2 tsk oregano
Strö över oregano, salt och peppar. 2 tsk oreganosalt. Baka ett italienskt brytbröd till 4 portioner. I helgen som gick blev det italienskt till middag en dag
Vi dukade upp smoothie, äppeljuice, fruktsallad med kardemummasmetana, grön sallad, brytbröd, chokladbollar med lingonpulver och blåbärsmuffels (våfflor gjorda av muffinssmet)
Ostbrödet känns trevligt att bjuda på då det är bullar som jäst ihop så det blir som ett brytbröd. Pensla bröden med lite vatten, strö över flingsalt, oregano och riven ost
Servera gärna med en god färskost och ett gott brytbröd. oregano. Toppa med ostskivor och oregano. 10 cm strimlad purjolökröd pestooreganoostskivorVärm smörgåsgrillen