Häll hälften av smeten i den karamelliserade formen. I hennes variant och den som är vanligast i Latinamerika löser man upp brödet i mjölken, så att man får en slät pudding
Häll mjölk och grädde i en kastrull. 1,75dl Mjölk. En av mina favoritdesserter. Samma recept som till Crème Brûlée, men med karamelliserat socker i botten istället för i toppen vid tillagningen
Crème brûlée, ”bränd grädde” på franska, inte att förväxla med Crème caramel (brylépudding), är en dessert där de viktigaste ingredienserna är socker, äggulor, grädde, mjölk och vanilj
Blanda vaniljfröna dem i den heta mjölken. Ingredienser karamellsås 3 msk vatten, 1 dl socker Ingredinser pudding 4 dl standardmjölk 0,5 st vaniljstång 0,5 dl socker 3 st ägg Beskrivning Mät upp socker och vatten, var för sig, och ställ åt sidan. Koka upp mjölken och vaniljstången och låt koka 2 minuter. 4 dl standardmjölk
Blanda vaniljfröna dem i den heta mjölken. Ingredienser karamellsås 3Â msk vatten, 1 dl socker Ingredinser pudding 4 dl standardmjölk 0,5 st vaniljstång 0,5 dl socker 3 st ägg Beskrivning Mät upp socker och vatten, var för sig, och ställ åt sidan. Koka upp mjölken och vaniljstången och låt koka 2 minuter. 4 dl standardmjölk
Samtidigt jämförs crema catalana med karamelliserad yta med den franska desserten crème brà»lé som liksom brylépudding tillagas i ugn men som sedan strös med socker och karamelliseras ¦ Jag bytte ut en del av mjölken mot vispgrädde ¦och vid servering strödde vi på lite farinsocker
Samtidigt jämförs crema catalana med karamelliserad yta med den franska desserten crème brûlé som liksom brylépudding tillagas i ugn men som sedan strös med socker och karamelliseras