Brylepudding karamelliserad mjölk recept

Brylépudding

Brylépudding

Koka strösocker, vatten och citronsaft i en kastrull tills det blir en ljusbrun och karamelliserad sås

Brylépudding

Koka strösocker, vatten och citronsaft i en kastrull tills det blir en ljusbrun och karamelliserad sås
Saffransbrödpudding

Saffransbrödpudding

Häll hälften av smeten i den karamelliserade formen. I hennes variant och den som är vanligast i Latinamerika löser man upp brödet i mjölken, så att man får en slät pudding
Crème Caramel - Brylépudding

Crème Caramel - Brylépudding

Häll mjölk och grädde i en kastrull. 1,75dl Mjölk. En av mina favoritdesserter. Samma recept som till Crème Brûlée, men med karamelliserat socker i botten istället för i toppen vid tillagningen

Crème Brûlée med smak av lakrits

Crème brûlée, ”bränd grädde” på franska, inte att förväxla med Crème caramel (brylépudding), är en dessert där de viktigaste ingredienserna är socker, äggulor, grädde, mjölk och vanilj

Brylépudding - Creme caramel

Blanda vaniljfröna dem i den heta mjölken. Ingredienser karamellsås 3 msk vatten, 1 dl socker Ingredinser pudding 4 dl standardmjölk 0,5 st vaniljstång 0,5 dl socker 3 st ägg Beskrivning Mät upp socker och vatten, var för sig, och ställ åt sidan. Koka upp mjölken och vaniljstången och låt koka 2 minuter. 4 dl standardmjölk

Brylépudding – Creme caramel

Blanda vaniljfröna dem i den heta mjölken. Ingredienser karamellsås 3 msk vatten, 1 dl socker Ingredinser pudding 4 dl standardmjölk 0,5 st vaniljstång 0,5 dl socker 3 st ägg Beskrivning Mät upp socker och vatten, var för sig, och ställ åt sidan. Koka upp mjölken och vaniljstången och låt koka 2 minuter. 4 dl standardmjölk

Crema catalana

Samtidigt jämförs crema catalana med karamelliserad yta med den franska desserten crème brà»lé som liksom brylépudding tillagas i ugn men som sedan strös med socker och karamelliseras ¦ Jag bytte ut en del av mjölken mot vispgrädde ¦och vid servering strödde vi på lite farinsocker

Crema catalana

Samtidigt jämförs crema catalana med karamelliserad yta med den franska desserten crème brûlé som liksom brylépudding tillagas i ugn men som sedan strös med socker och karamelliseras