Brunkål recept

10 Spara

Brunkål

ca 600 g vitkål, 75 g smör, 3/4 dl sirap, några droppar ättiksprit, 1 tsk salt, vitpeppar, 2 ½ dl vatten, 1 hönsbuljongtärning
4 Spara

Brunkål

1½ kg vitkål, 4 msk sirap, 3 dl buljong eller skinkspad, 1 msk kinesisk soja, 2 msk ättikssprit (12 %), smör till stekningen, salt
3 Spara

Brunkål

1 st vitkålshuvud, ca 1 kg, 0,5 dl milda flytande margarin, 1-2 msk mörk sirap, 0,5 tsk ingefära, malen
0 Spara

Brunkål

2 kg finstrimlad vitkål, 4 msk smör, ½ dl sirap, ca ¾ liter skinkspad eller köttbuljong
0 Spara

Brunkål

1 st vitkål, 2 msk arla® svenskt smör, 2 msk mörk sirap, 2 dl skinkspad eller buljong
19 Spara

Rödkål

3/4 - 1 kg rödkål, 1 gul lök, 2 msk margarin, smör eller olja, 2 äpplen, ( 1 dl russin), 5 kryddnejlikor, 3 kryddpepparkorn, 1 tsk salt
5 Spara

Julbord 2010

0,5 kg sill, 1,5 kg som vi gjorde, 2 burkar vilket räckte bra till julafton, ca 1 bröd, ca 1 stor, 1 nät brysselkål
4 Spara

Nyttig grönkål kungligt populär

11 kallas även upplänningar] betraktar förmodligen både brunkål och långkål som exotiska rätter. [stämmer inte för oss jämtar i a f.] i större delen av landet har man rödkål till skinkan, om man har någon kål alls. grönkålen är mest till för dekoration. men det är den definitivt inte i halland, där långkålen blivit en intensivt omhuldad landskapsrätt. varje höst rapporterar de halländska medierna om hur grönkålsskörden artar sig. "bild lånad ur buffé. fler gröna recept från go'kväll här.