Brunkål recept

10 Spara

Brunkål

Brunkål är något som har blivit en tradition här hemma på vårat julbord under de senaste 5 åren, så himlans gott och dessutom så enkelt att göra
6 Spara

BRUNKÅL

Brunkål är en rätt som är vanlig i södra Sverige som serveras på julbordet. Brunkål är en rätt som är vanlig i södra Sverige som serveras på julbordet
3 Spara

Brunkål

Sätt ugnen på 175 grader C. Ansa vitkålen, dela den i 4 lika stora delar och skär bort stocken. Skär vitkålen i strimlor eller bitar
0 Spara

Brunkål

Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen och bryn den i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna
0 Spara

Brunkål

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kålen med matfettet lite i sänder och lägg över i långpanna. Ringla på sirap och slå på lite skinkspad eller buljong
20 Spara

Rödkål

Skölj kålen. Skär den i strimlor. Skala och skär löken i mindre bitar. Fräs fettet i en gryta. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen
5 Spara

Julbord 2010

skal från 1 apelsin + apelsinsaften, vitvinsvinäger, salt, olivolja) ruccolasallad (ruccola i bottnen, galiamelon i bitar, skivad rödlök, salt & peppar) Janssons frestelse Julskinka & kött köttbullar prinskorv senap Mamma & Pappas hemmagjorda brunkål Mormor Sivs leverpastej rödbetsallad (gjorde på 1 kg
Sökförslag och sidor