Blanda lök med färs, ägg, mjölk, kokt ris, socker, salt och peppar. Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt, koka i ytterligare 20 minuter samt spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in. 1 msk socker
Grönkål äter man tydligen främst i Halland vid juletid och då kallas den för långkål, här nere i våra delar av landet är det mest brunkål som äts till skinkan och på andra platser är det rödkål som gäller
I min värld finns det inget värre på julbordet än brunkålen och rödkålen. Att koka sönder kål på det här sättet och sedan dränka det i socker etc är för mig hädiskt
Vanligen så innehåller brunkålen mycket socker men här har vi gjort en utan. Theres Amrén Brunkål. Vanligen så innehåller brunkålen mycket socker men här har vi gjort en utan
Till skillnad mot julborden man äter ute då sillbordet är min favorit, är mina favoriter där hemma det varma såsom revben, Janssons, mammas köttbullar, grönkålen, brunkålen och givetvis sillen och skinkan