Brunkål grönsaksbuljong recept

Brunkål

Brunkål

8 1/2 - 1 vitkålshuvud (ca 1 kg för 8 port) 2 msk smör eller margarin 2 msk sirap 1/2 msk salt 1 krm peppar 2 - 2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten) Lägg till i inköpslistan
Grönkålsrisotto och en kryddmix.

Grönkålsrisotto och en kryddmix.

Grönkål äter man tydligen främst i Halland vid juletid och då kallas den för långkål, här nere i våra delar av landet är det mest brunkål som äts till skinkan och på andra platser är det rödkål som gäller
Brunkål

Brunkål

5 dl skinkspad eller grönsaksbuljong. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkålen i en matberedare eller med kniv

Brunkål

Recept. Anna Lundqvist. tis, 2013-07-16 08. 48. 60min. (0). Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkålen i en matberedare eller med kniv