Brunkål recept

Brunkål

Brunkål

Brunkål måste finnas på julbordet hos oss. Julen närmar sig och en del kan man göra i god tid. Det är mina skånska rötter som gör sig påminda
Brunkål

Brunkål

Brunkål är något som har blivit en tradition här hemma på vårat julbord under de senaste 5 åren, så himlans gott och dessutom så enkelt att göra
BRUNKÅL

BRUNKÅL

Brunkål är en rätt som är vanlig i södra Sverige som serveras på julbordet. 1vitkålshuvud. 2 msk smör. 1-2 msk ljus sirap
Brunkål

Brunkål

Brunkål passar perfekt till julskinkan. Nu för tiden när man köper färdiglagad skinka brukar jag använda spadet som blir i julskinkeförpackningen till brunkålen
Brunkål

Brunkål

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn kålen med matfettet lite i sänder och lägg över i långpanna. Ringla på sirap och slå på lite skinkspad eller buljong
Brunkål

Brunkål

Ingredienser Portioner. 8 1/2 - 1 vitkålshuvud (ca 1 kg för 8 port) 2 msk smör eller margarin 2 msk sirap 1/2 msk salt 1 krm peppar 2 - 2 1/2 dl grönsaksbuljong (fond eller tärning + vatten) Lägg till i inköpslistan
Brunkål

Brunkål

Skär kålen i klyftor och skär bort stocken. Strimla kålen och bryn den i omgångar i smör i en gryta eller stor stekpanna
Brunkål

Brunkål

Sätt ugnen på 175 grader C. Ansa vitkålen, dela den i 4 lika stora delar och skär bort stocken. Skär vitkålen i strimlor eller bitar
Brunkål i Crockpot

Brunkål i Crockpot

Ingredienser. 1500 g vitkål. smör att steka i. 5 msk fibersirap eller mörk sirap. 3 dl stark buljong eller skinkspad (jag tog 3 dl vatten och 2 oxbuljongtärningar)
Kålpudding på överbliven brunkål

Kålpudding på överbliven brunkål

Rör i färs och brunkål. 500 gr brunkål. Blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla någon minut. Krydda med salt, vitpeppar och kryddpeppar efter smak
Rödkål

Rödkål

Skölj kålen. Skär den i strimlor. Skala och skär löken i mindre bitar. Fräs fettet i en gryta. Lägg i grytan kål, lök och äpplen skurna i klyftor med skal och kärnor, nejlikor, kryddpeppar och eventuellt också russinen