Smält smöret i en kastrull och bryn det tills det doftar kola och börjar bli litet brunt. Skysås. Om inte stekpannan är bränd så blir det väldigt gott att vispa ur pannan med skysåsen så att du får med allt det goda från dolmarna
Tillsätt kalvfond, brun redning och rör om och låt såsen sjuda någon minut. Servera persiljejärparna med skysås, kokt potatis, kokta grönsaker eller sallad
VARNING FÖR FUL BRUN MAT. Ibland gör jag bara en skysås men allt som oftast vispar jag ur pannan med lite grädde, soja, vitpeppar och en klick tomatpuré, speciellt till spagetti så att det inte blir så torrt
Koka upp stekskyn med kycklingfond, vatten och brun redning under omrörning. Garnera kålpuddingen med persilja och servera med kokt potatis, skysås och rårörd lingonsylt
Koka upp stekskyn med kycklingfond, vatten och brun redning under omrörning. Garnera kålpuddingen med persilja och servera med kokt potatis, skysås och rårörd lingonsylt
Forma färsen till biffar och stek dem bruna i matfettet. Servera resten av skysåsen separat till rätten samt persiljeströdd potatis och en grönsallad eller tomatsallad