farin, brun. kalvfond, koncentrerad. Stöt grönpepparkorn i mortel och blanda ner dem i såsen. Rör ner smöret precis före servering så att såsen blir blank
Strö över riven ost och gratinera till en gyllenbrun färg. Sås Blanda allt utom maizena i en kastrull och koka upp, smaka av med salt och peppar, red av med ev maizena
Brun Maizenaredning. Koka upp vatten och kalvfond. Tillsätt grädde, senap, sweet chilisås, salt, peppar och socker (sockret är nödvändigt för att få den goda smaken)
Färga såsenbrun med soja och smaka av med salt. Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Ta sedan upp rulladerna (förvara dem gärna i en tom kastrull med locket på under tiden) och koka den kvarvarande vätskan i kastrullen tills hälften är kvar, det ska användas till sås
Tillsätt kalvfond, brun redning och rör om och låt såsen sjuda någon minut. Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det med kalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar
Smält smöret, tillsätt vitlöken och fräs av, tillsätt brun farin och låt smälta ner. En klassisk rödvinsås passar bra till den grova torskryggen, idag upplivad med lite rostade rödbetor och balsamicovinäger
Ta ut ur ugnen och svep in köttet i folie och låt det vila medan såsen lagas. Sås. Lägg i en eldfast form, häll på kalvfonden och ställ in i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 67 grader. 1 dl kalvfond. 3 msk brun majzenaredning
Stek brödet på båda sidor i lite smör i en stekpanna tills de blivit gyllenbruna. ) Till huvudrätten gjorde jag en rödvinssås som även den är en riktig jackpot, dessutom får man jättegoda vinkokta grönsaker på köpet när man gör denna sås