Dagens middag blev en broccolipaj med fetaost och sallad till. När jag lagar mat brukar jag utgå mycket ifrån känsla och ögonmått därav har jag inte skrivit något mått eller antal på broccolin och fetaosten
Blanda 100 g riven västerbottensost, ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar till en äggstanning. Strö över 100 g västerbottensost. 100 g+100 g riven västerbottensost
Smula över osten. 140 g ädelost. Pajdeg. Hacka ihop ingredienserna för hand eller i matberedare. Kavla ut degen och klä en hög pajform som är 24 cm i diameter med bakplåts-papper
Fördela broccolin i pajskalet och smula över ädelosten. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg
Smula eller hacka sönder fetaost. Ta ut och servera broccolipajen varm eller kall. 1100 gram fetaost. Grädda broccolipajen ca 30 minuter tills all äggstanning stelnat