Skär rökta skinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka och broccolipaj. Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat
Mannen hade lagat en supersmarrig skink och broccolipaj. 150 g rökt skinka 250 g broccoli 1 röd paprika 4 ägg 2 dl matgrädde 1 mozzarella ost 1 dl riven lagrad ost salt peppar Gör så här. Sätt ugnen på 200 grader Blanda snabbt ihop ingredienserna till pajdegen Tryck ut degen i en pajform eller annan ugnsfast form Lägg broccolibuketter, tärnad skinka och hackad paprika i skalet Smula sönder mozzarellan och blanda med den rivna osten Strö över blandningen i pajskalet Blanda samman äggstanningen salta och peppra, man kan vara generös med peppar då men ej kryddat pajen i övrigt Slå över stanningen över resten av fyllningen Grädda i 45-50 minuter 150g margarin. 150 g rökt skinka
Okej okej, en paj utan pajskal kanske inte kan kallas paj utan gratäng, men den här gratängen smakar precis som mammas broccolipaj för fyllningen är ju exakt densamma och det låter mycket godare att skriva paj än gratäng
1Valfri mängd Rökt skinka/ kassler. 1Under tiden du förgräddar kan du skära upp skinka och lök och steka upp det separat i en stekpanna. 1Blanda din äggstanning med broccolin, skinkan och löken
Hacka purjo och skinka under tiden och dela broccolin i små buketter. Lägg purjon och broccolin i den förgräddade pajformen, strö över skinka och häll sedan över äggblandningen