Häll i ärtorna. Skala och slanta moroten i ca 5 mm tjocka skivor och bryt broccolin i buketter. Koka morotsslantarna och broccolibuketterna mjuka i saltat vatten, det tar ca 5 minuter. Skär ner baconet i 1 cm breda bitar, lägg i panna tillsammans med den hackade löken. Stek försiktigt i ca 5 minuter så baconet och löken blir härligt bruna. 2 pkt Scan bacon (140 g). 200 g broccoli. 1 dl ärtor
Koka broccoli och ärtor (eller tillaga ärtorna i micro enligt förpackning, funkar också). Krämig pastagratäng med kassler, broccoli och färskost (recept nedan
Som extrarätt hade vi med oss ingredienser till pastan som beskrivits i ett tidigare inlägg, men det blev över av all annan mat så det blev aldrig aktuellt att äta pastan, istället gjorde vi åt broccolin till ena grytan och tog helt enkelt med bacon, pasta och ädelost hem igen (det är inga ingredienser det går någon nöd på i en vecka som tur är)
Vi rekommenderar att man börjar med att koka broccoli till gratängen, tar upp den med hålslev, kokar pastan i samma vatten under tiden som man steker bacon och hackar purjo
Lägg den kokta avrunna broccolin ovanpå och stick ner svampen där det finns plats. Uteslut bacon, för vegetarisk middag el lägg till det om ni ej vill ha det vegetarisk
kokta ärtor/broccoli. Om ni vill så kan ni ha stekt tärnad bacon i också. skärtorsdag. valfri kokt pasta. Servera fisken med såsen, potatismos och kokta ärtor eller kokt broccoli
Där kan du "fynda" gröna ärtor, broccoli, haricots verts, spenat osv till helt ok priser. På försommaren hittar du dill, rödlök, salladslök, blomkål, broccoli, fläder (gratis i naturen), sparris, spenat, granatäpple, isbergssallad, rabarber, jordgubbar (
En omelett blir en god mättande lunch, och med lite matigare ingredienser om man har som t ex, ost, skinka, tomat, broccoli, gröna ärtor, får man en stadig kvällsmiddag också
Middagar Biff med spiskummin  med ris och paprikastavar Boeuf Bourguignon , kokt potatis Korma  med ris Köttfärssoppa Marulksknyten med parmaskinka och timjan , potatismos, ugnssteka körsbärstomater Wallenbergare med potatismos, kokta gröna ärtor och rårörda tranbär Kinesisk krispig fläskkarré med sötsyrliga grönsaker och ris Ärtsoppa Pasta Bolognese Luncher Ångkokt broccoli med inlagd fetaost Äggröra, bacon, korv, romansallad Pastasallad med feta, lufttorkad skinka, stora kapris mm