Och kombinationen mogen bakad brie, varm hjortronsylt och finncrisp var verkligen en hit. Till glöggkalaset ville jag dock ha en liten svensk touch samt använda en burk hjortronsylt av Jan Hedh som jag fått i present
Vi har tidigare testat en med valnötter och hjortronsylt och en med fikon och nötter, båda väldigt smaskiga och väl värda att prova om ni inte tidigare har gjort det
Förutom till såsen är den oslagbar till en bit mogen brie eller camembert. Min hjortronmarmelad var redan befriad från kärnor, men om du använder vanlig hjortronsylt kan du passera den genom en finmaskig sil om du vill slippa kärnorna
Jag valde en macka med brie och salami till kaffet och den var bara så god. Till middag blev det pannkaka med hjortronsylt och ja, då är det bara att njuta
Hur som helst, Marie hade gratinerat krustader med brie och hjortron och OMG vad gott. Kan väl säga att jag är på jakt efter hjortronsylt nu, har inte riktigt varit så himla förtjust i det förut, var till och med upp till Orsa med farmor för någon sommar sen och plockade egna hjortron men njaaa lite för sött eller så
1 bit lantbrie eller grönmögel. Kavla ut degen och placera ostetn ovanpå så att degen kan formas till ett lite knyte, pensla med ägg och grädda i 200 grader tills knytet har fått lite färg
Ta bort det vita skalet på brieosten. Blanda i hjortronsylten och smaka av med salt & peppar. Lax- och briepaj med romröra1 sats pajdeg (går att göra utan om man vill ha low carb)130 g brie150 g kallrökt lax1,5 dl riven ost4 ägg2 dl gräddeRomröra. Smörgås med gravad lax och hjortronsås4 bitar mjukt tunnbröd2 dl creme fraiche1/2 dl hjortronsylt2 krm salt1 krm vitpeppar2 msk hackad gräslök8 skivor gravad lax100 g machesalladhjortron att garnera medKlipp eller skär tunnbröden i 6 bitar vardera
Sätt ugnen på 225 gr. Kavla ut smördegsplattorna till ca 15x15 cm. Dela ostarna och lägg på. Vik om degen till knyten, som till wienerbröd, och nyp till skarvarna