Bramat att laga mycket av och sedan frysa in till goda matlådor. Till dessa serverar jag lite råkost (grönkål, morot och rödbeta) samt en röra med purjolök och blomkål
Och när man ändå håller på är det lika bra att göra stor sats, så det räcker tillmatlådor. Eftersom vi jobbar här hemma igen är det snabb och lätt mat som står på menyn,
Dels passar det årstiden väldigt bra (visserligen är det ju vårvärme mesta delen av tiden, men ändå. Vi fortsätter vara flitiga med att lägga vegetarisk mat på våra tallrikar minst en gång i veckan och vid denna tiden på året blir det oftast soppa
) Den här rätten är också riktigt bra att ha med som infrysta matlådor när man är ute och seglar. Jag har även förenklat själva tillagandet genom att göra köttfärsen i ugn och att jag mer slänger ihop alla ingredienserna på en gång i grytan
För egen del går det bra med havrebaserade produkter. Receptet är superenkelt att göra och är perfekt att göra mycket av så att du kan ladda upp i matlådor i kyl och frys
Rätter som fungerar att frysa och som blir bra när du värmer dem i micron igen. I och med att både maken och jag numera alltid har matlåda med oss till jobbet (tidigare hade bara jag) så går det åt en hel del matlådor här hemma
Därför är det bra att variera mellan olikfärgade grönsaker, rotfrukter, bär och frukter. Perfekt att ha i kylen till oilka middagar och matlådor sedan i veckan
Just mängden man använder är något man måste ta hänsyn till innan man hävdar att något är dyrt, men det kan även vara bra att jämföra med något likvärdigt för att få lite perspektiv för att därmed kunna ge det en rättvis bedömning
Vad som är bra med denna också förutom att den är god så är att den är billig. Anledningen till att jag säger det är för att jag har fått frågan flera gånger om det är dyrt att vara vegan, det kan det ju vara om man väljer att äta enbart dyra matprodukter, men det blir ju dyrt om man som köttätare väljer att äta oxfile hela tiden också