Men det beror oftast bara på att jag mått lite förbra (äter mer när jag är glad helt enkelt) och det är inte svårare än att inte ta en extra portion och inte småäta mellan måltiderna för att gå ner de där bonuskilona igen
Jag hoppas med detta inlägg infria hopp och inspiration att det går att göra en förändring och att komma i från jojo-bantar träsket och få en bra hälsa på många sätt och vis, då LCHF kosten har fått mig och min man att äntligen ha en balans till maten, vikten och hälsan
Men på lång sikt är kaloriberäkning och uträknande begränsningar inte alls ett särskilt bra sätt att förhålla sig till mat, varken emotionellt och mentalt eller fysiskt
Grönsakerna funkar bra att ha till nästan alla sorters mat. Den förklarar grunderna bra och har flera recept, men verkar vara svår att få tag på annat än på biblioteket
Bikarbonat är något annat jag använder och det har flera bra användningsområden. Hur många gånger sätter du dig ner stressad för att äta, kastar i dig maten
Nu hoppas vi att ni alla får en bra vecka, på återseende. Bli nu inte oroliga för att maten på tallriken kommer att smaka djungelvrål, den där lakritssmaken är inte framträdande alls
Det finns alltså mycket som talar för att det är bra att försöka hålla pH-värdet på en bra nivå. Kör just nu en kur med HelaBas från Helhetshälsa (bra pris nu på Bodystore