Bra fiske deg recept

Smakrik fisksoppa

Smakrik fisksoppa

För att soppa ska smaka extra mycke så e det bra att göra grunden på morgonen. Skär fisken i bitar o lägg åt sidan
Tips på huvudrätter till nyårs

Tips på huvudrätter till nyårs

Det går lika bra att klicka, men ser vackrare ut med att spritsa. Krydda tonfisken med flingsalt och svartpeppar och rulla den i sesamfrön

Fisktacos

Fisken passar jättebra till mjuka tortillabröd. Vi hade tyvärr inte det när vi skulle äta fisktacos så vi använde ströbröd, vilket fungerar bra det med
Matig fisksoppa, tebröd och hallonglasstårta

Matig fisksoppa, tebröd och hallonglasstårta

Arbeta ihop till en smidig deg. Lägg i fisken och koka och låta koka ytterligare ca 6-7 min. 200 gram hallon ( går jätte bra med 5 passionsfrukter också). 200 gram hallon ( går jätte bra med 5 passionsfrukter också)
Triss i förrätter från havet

Triss i förrätter från havet

Det passade oss bra. Torka av så att fisken blir så torr som möjligt. Häll ut på ett bakbord och arbeta ihop degen
Laxravioli på halländskt vis

Laxravioli på halländskt vis

Ett enklare alternativ, som är minst lika bra, är att köpa färdiga färska lasgneplattor. Gör sedan klart fyllningen genom att blanda i färskosten och cheddarn med fisken
Fiskburgare

Fiskburgare

De går bra att frysa, och är ett utmärkt val till lunchmatlådan. Nu tillsätter du vårlök/purjolök och resten av fisken och kör lagom länge så du får lite grovhackad fisk i färsen
Tunisisk brik

Tunisisk brik

Filodeg funkar också bra. Du kan utesluta tonfisken om du vill ha vegetarisk brik. Brik görs på väldigt tunna brikark, en lövtunn deg som blir fantastiskt frasig och god när den friteras
Patties – Sri Lankesiska piroger

Patties – Sri Lankesiska piroger

Blandningen görs smidigast i maskin men går lika bra för hand. Tillsätt sedan fisken och potatis mosa till lätt med gaffel så att det blir en blandning av ”mos” och lite större bitar
Sushi till barn

Sushi till barn

Så länge man får till ett gott ris så finns det fullt med bra smakkombinationer att använda. Den råa fisken på japanska restauranger kallas sashimi

Patties – Sri Lankesiska piroger

Blandningen görs smidigast i maskin men går lika bra för hand. Tillsätt sedan fisken och potatis mosa till lätt med gaffel så att det blir en blandning av ”mos” och lite större bitar
Gäddravioli med ärtpuré

Gäddravioli med ärtpuré

Bra tänkt. Mosa ihop fisken med CF, dillen och äggulan. Raviolidegen. Jag serverade den kall, men funkar nog lika bra uppvärmd också

Matresan del 1

Fast många i gänget har jag haft ihop det med ett bra tag nu. Det kan låter som det skulle vara starkt med så mycket lök till fisken, men både den inkokta steklöken och lökpurén var milda i smaken
Najnis kök

Najnis kök

Skölj fisken och torka bitarna med hushållspapper. Detta kan behöva upprepas några gånger, tills du har en helt jämn "deg"