Lös upp jästen i 1 dl kallt vatten och blanda ner gryn- och russinblandningen, vetemjöl, rågsikt, havrekli, salt, koriander och fänkål. 4 dl rågsikt (blandad)
Det här brödet är bakat efter ett av de återkommande brödrecepten jag använder mig av, annars brukar det för det mesta bli ett bröd bakat på de ingredienser som finns hemma eller av det jag känner för att slänga ner i den blivande degen
Blanda ihop rågsikt, rågmjöl, havrekli, linfrön och salt/kryddor. 4 dl rågsikt. ______________________________________________________________________________Alla mina brödrecept hittar du HÄR >> 4 dl rågsikt
Häll på resten av degspadet, salt, sirap, rågsikt. Här kommer ett riktigt bra recept på rågsiktsbullar (ca 12 st). 12-13 dl rågsikt. Alla mina brödrecept recept hittar du HÄR >> 50 g smör. 12-13 dl rågsikt
Eftersom SMASKENS inte enbart är en blogg, utan också min högst privata anteckningsbok och receptbank, så kommer här ett alldeles ovanligt vanligt brödrecept på vardagsbröd - inte så spännande eller nyskapande, men väldigt användbart
Blanda rågsikt, bakpulver och salt. 4 dl rågsikt. Alla mina brödrecept hittar du HÄR >> 4 dl rågsikt. Snabba russinbullar - Saftigt och gott bakpulverbröd
Eller kolla in några av mina andra brödrecept genom att klicka här. 2dl Rågsikt. Blanda ihop surdeg, morot, rågsikt och 15 deciliter dinkelsikt i köksassistent eller i en rymlig bunke om du föredrar att baka för hand. 2dl Rågsikt