Det ser kanske lite tråkigt ut när de är lite "jultema" på bilden med de här brödkakorna va så goda så måste dela med mig av de receptet igen nu när jag kör en "bröd-månad" här på bloggen
Rågsikt. Värm mjölken och oljan till 37 grader och lös upp lite av jästen i spadet häll i resten av vätskan samt de avsvalnade havregrynen, sirapen, salt och brödkryddor gör en deg med antingen enbart rågsikt eller 50/50rågsikt och vetemjöl arbeta till en ej för fast deg låt äsa i 30 min baka därefter ut brödkakor i storlek att det går 2 på vare plåt (mjöla plåten eller använd bakplåtspapper) nagga brödkakorna med en gaffel och låt jäsa på plåten i 15 min grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter tills de fått gyllene färg
Rör i rågsikten noggrant, en deciliter i taget men spara ca 1 dl till utbakningen. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen. 14-16 dl rågsikt
Runddriv bitarna och kavla sedan ut dem till små brödkakor. 10 dl rågsikt. 10 dl rågsikt. Efter att ha hört mycket dåligt om industribakat bröd, tänkte jag att jag skulle försöka baka ett av familjens favoritbröd, Polarbröds rågkakor
blir ca 10 stycken runda brödkakor. 7 ½ dl rågsikt. blir ca 10 stycken runda brödkakor. 7 ½ dl rågsikt. När vår yngsta dotter kom förbi en kväll ville jag bjuda på något gott
Tillsätt övriga ingredienser, arbeta degen på bakbord (rågsikt skall bli över för utbak), lägg tillbaka i skål och jäs ett par timmar under plast och handduk