Brödkakor rågsikt recept

Brödkakor med rågsikt

Brödkakor med rågsikt

Det ser kanske lite tråkigt ut när de är lite "jultema" på bilden med de här brödkakorna va så goda så måste dela med mig av de receptet igen nu när jag kör en "bröd-månad" här på bloggen
Gammaldags brödkaka

Gammaldags brödkaka

Varför inte testa att baka egna brödkakor. 8 dl rågsikt. 8 dl rågsikt. Trött på det vanliga tråkiga brödet i affären
Brödkakor

Brödkakor

Rågsikt. Värm mjölken och oljan till 37 grader och lös upp lite av jästen i spadet häll i resten av vätskan samt de avsvalnade havregrynen, sirapen, salt och brödkryddor gör en deg med antingen enbart rågsikt eller 50/50rågsikt och vetemjöl arbeta till en ej för fast deg låt äsa i 30 min baka därefter ut brödkakor i storlek att det går 2 på vare plåt (mjöla plåten eller använd bakplåtspapper) nagga brödkakorna med en gaffel och låt jäsa på plåten i 15 min grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter tills de fått gyllene färg
Ingers brödkakor

Ingers brödkakor

6 dl rågsikt. Koka upp vattnet och häll över grynen. Låt svalna. Lös upp jästen i ljummen mjölk,. blanda ihop alltsammans
Brödkaka

Brödkaka

Ingredienser, 4 port Kalorier 3 st Jäst Sök 10 dl Mjölk Sök 3 dl Sirap Sök 1 msk Salt Sök 3 dl vetekli Sök 18 dl Rågsikt Sök 12 dl Mjöl Sök. Ingredienser, 1 port Kalorier 1 dl Fiberhavregryn Sök 2 dl Vatten Sök 1 msk Salt Sök 2 st Jäst Sök Olja Sök Sirap Sök 7 dl Degvätska Sök 6 dl Rågsikt Sök 20 dl Mjöl Sök. Ingredienser, 2 port Kalorier 4 dl Mjöl Sök 3 dl Grahamsmjöl Sök 3 dl Rågsikt Sök 4 dl Frön Sök 4 tsk Bikarbonat Sök 1 tsk Salt Sök Olja Sök Sirap Sök 1 l Filmjölk Sök. Ingredienser, 1 port Kalorier 5 dl Rågsikt Sök 2 dl Rågmjöl Sök Salt Sök Bikarbonat Sök Sirap Sök 5 dl Filmjölk Sök Timjan Sök 2 dl Vinbär Sök Smör Sök
Brödkakor med farinsocker

Brödkakor med farinsocker

Idag bakade jag brödkakor med farinsocker. Baka ut till brödkakor/limpor och lägg på plåt. Baka ut till brödkakor
Brödkaka

Brödkaka

Såå igår bakade jag väldigt saftiga brödkakor. Rågsikt. Brödkaka. Publicerad 2015-05-09 10. 50. 19 i Bröd/Scons/Bullar,
Brödkakor

Brödkakor

2-3 dl rågsikt. O gör runda brödkakor, nagga m gaffel o jäs 30 min. 2-3 dl rågsikt. 25 g jäst. 5 dl mjölk. 75 g smör
Mormors bröd

Mormors bröd

Rör i rågsikten noggrant, en deciliter i taget men spara ca 1 dl till utbakningen. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen. 14-16 dl rågsikt
Mjukt tunnbröd

Mjukt tunnbröd

Använd rikligt med mjöl när du kavlar ut brödkakorna. 2 dl rågsikt. Blanda samman de båda mjölsorterna med bakpulver, salt och anis
Mjuka rågsiktskakor

Mjuka rågsiktskakor

Runddriv bitarna och kavla sedan ut dem till små brödkakor. 10 dl rågsikt. 10 dl rågsikt. Efter att ha hört mycket dåligt om industribakat bröd, tänkte jag att jag skulle försöka baka ett av familjens favoritbröd, Polarbröds rågkakor
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Det är inget måste men det blir väldigt fina brödkakor om man har en kruskavel. Tillsätt rågsikt och vetemjöl, lite i taget
Polarbröd

Polarbröd

Lägg brödkakorna på bakpappersklädda plåtar. Rör runt och blanda sedan ner 6 dl rågsikt och 5-6 dl vetemjöl. 6 dl rågsikt
Snabbakade stekpannebröd (Stompa)

Snabbakade stekpannebröd (Stompa)

blir ca 10 stycken runda brödkakor. 7 ½ dl rågsikt. blir ca 10 stycken runda brödkakor. 7 ½ dl rågsikt. När vår yngsta dotter kom förbi en kväll ville jag bjuda på något gott
Nybakade Hönökakor!

Nybakade Hönökakor!

Jag bakade bröd så att Hanna skulle ha när hon vaknade, dessa kakor är en blandning mellan Hönökakor och rågsiktskakor och är underbara nybakade
Saftiga limpor med lingonsylt

Saftiga limpor med lingonsylt

I det ursprungliga receptet bakas degen ut till runda brödkakor, men jag valde att baka ut degen till limpor istället

Rågkakor med fint rågmjöl

Tillsätt övriga ingredienser, arbeta degen på bakbord (rågsikt skall bli över för utbak), lägg tillbaka i skål och jäs ett par timmar under plast och handduk