Bröd över öppen eld recept

17 Spara

Fylld benfri kotlettrad med rökt skinka, vitlök, persilja och soltorkade tomater

Mat som äts utomhus smakar oftast alltid mycket godare, ta till exempel grillad korv med bröd. Men mufflaner dig med termobyxor i en snödriva och få grillad korv serverad i handen med lovikkavantar… Eller mat lagad på ett stormkök eller över öppen eld, tillagad på en muurikka eller vad som helst så blir hela matupplevelsen både roligare, godare, mysigare och mer motiverad på något sätt
11 Spara

Pinnbröd

Degtbitarna kan också plattas ut till runda kakor som kan grillas över glöd på en engångsgrill. Vrid pinnen så att brödet blir gräddat och får fin färg
8 Spara

Scones med russin


Av sconesdegen (utan russin) kan man också göra pinnbröd som gräddas över öppen eld ute i skogen. Grädda över glöd 6-8 minuter. Vrid pinnen så att brödet blir genomgräddat och får fin färg runtom 4 dl vetemjöl (240 g)
8 Spara

Stompa

Grädda bröden i stekpanna på läge 2-3, eller över öppen eld, eller i ugn på 225 º. 2 tsk brödkryddor. Blanda alla torra ingredienser
4 Spara

Pinnbröd de luxe

Lägg degen i en stor gryta och förvara den i kylen med en handduk över. Dra i degen samtidigt som du lindar så den den inte blir så tjock, då gräddas brödet jämnare
2 Spara

Goda vegetariska burgare

Bröd. Helst ska de tillagas över öppen eld och med ingredienser i färsen som bara han har känsla för. Jag tycker Hälsans kök har genomgående riktigt bra produkter och jag har blivit förvånad över hur bra de funkar som ersättning till kött och köttprodukter
1 Spara

Marshmallow

Recept ur boken ”Le Bakbok - Matbröd & söta bröd” - Bonnier Fakta. Hur den ser ut spelar egentligen ingen roll, det enda kravet är att den smälter i munnen och att den går att grilla över öppen eld
1 Spara

Pinnbröd

Rulla till smala längder och vira runt pinne eller korv och grilla över öppen eld. Efter en kort sångstund läggs ett stort galler på elden och man lägger på vad man har med sig till lunch
1 Spara

Snobrød

Baka brödet över glöd i ca. så brödet bakas igenom och är gyllene. Ta försiktigt bort brödet från pinnarna och fyll pinnhålet med ost
Sökförslag och sidor