Bröd över öppen eld recept

10 Spara

Bröd utan ugn

3 tsk torr jäst, 1 tsk strösocker, 1 dl fingervarmt, vatten, 6,5 dl vetemjöl, 2 krm salt, 2 msk milda mat- opch bakmargarin, 2 ägg
10 Spara

Pinnbröd

3 dl vetemjöl, 2 dl grahamsmjöl, 2 tsk bakpulver, 5 tsk salt, 5 dl flytande margarin, 2 dl mjölk eller filmjölk
8 Spara

Stompa

2 tsk brödkryddor, 15 dl rågsikt, 2 tsk salt, 2 tsk bikarbonat, 5 dl filmjölk, 1 ½ dl sirap
7 Spara

Scones med russin

4 dl vetemjöl (240 g), 4 dl grahamsmjöl (240 g), 1 tsk salt, 4 tsk bakpulver, 1½ dl russin (kan uteslutas)
1 Spara

Marshmallow

375 gram strösocker, 40 gram florsocker, 40 gram potatis- eller majsmjöl, 25 gram gelatinblad, 450 gram kallt vatten , (4–5 dl)
1 Spara

Snobrød

6 långa pinnar till brödet, 25 g smör, ¼ liter mjölk, 25 g jäst, 2 tsk socker, ¾ tsk grovsalt, 400 g vetemjöl, ca 6 ¾ dl