Önskar dock att jag hade haft en brännare och bränt bruleen med för i ugnen vart hela varm och något överkokt när man satte in den igen så har ni en använd den istället
Efter saltbadet går jag över sidorna på musslan med en brännare. Visst kan det gå åt skogen ibland när vi experimenterar, men för oss som brinner för matlagningen är matens väg till tallriken minst lika viktig som det färdiga resultatet
Plötsligt vill man bara vara ute och all matlagning ska ske på grillen. Sänk grillens temp till 220-250 grader (har du gasgrill så låtde yttre brännarna vara på mella – hög temp och mittbrännaren avstängd)
Innan servering strö över strösocker och smält sockret med en brännare så att det får färg. Därav har det inte blivit någon spännande matlagning de sista dagarna, men i lördags provade vi en ny efterrätt
Många tror att en matbloggare desstom ALLTID lyckas i köket men idag ska jag bevisa motsatsen, för ibland går matlagningen även för en matbloggare käpp rätt åt helvete
Därefter eldade Klas på den med den typ av brännare som jag annars förknippar med crème caramel. Det var lagom mycket matlagning, lagom mycket mingel och dessutom en ordentlig stund vid sittande bord, då vi blev serverade, och fick ägna oss åt att prata om maten, informellt presentera oss för våra bordsgrannar, samt inte minst diskutera hur de flesta av oss (mat)bloggare (ja, åtminstone vi som var samlade) mycket flitigt använder sig av sociala medier utöver våra bloggar som ett komplement till och en förlängning av bloggarna
Med två brännare kan du grilla med både direkt och indirekt värme, och den stora grillytan kan användas till allt från hela kycklingar och saftiga biffar till läckra stekar, bakverk, hemgrillade pizzor och annat
Brännare på gasspisen som täppts till av matrester kokas i stark lösning vatten och soda. Dels använder jag den i matlagningen, som när jag gör min mormors sodabullar (en slags söta, pösiga plättar gjorda på sur grädde som man steker i gjutjärnsplättpanna) som är jättegoda
Några delade jag i 2 och fyllde med en kula vaniljglass och några toppade jag med marsmallowfluff (som jag hade en stund i ugnen för att få lite färg på eftersom jag inte investerat i en brännare än)