Bourguignon recept

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Här kommer den, den absolut godaste grytan som finns. Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Som vanligt gör jag en rejäl omgång när jag väl gör
Boeuf Bourguignon i crockpoten

Boeuf Bourguignon i crockpoten

Men det kändes som att det ultimata testet väntade – nämligen Boeuf Bourguignon. När det gäller Boeuf Bourguignon (älskar att säga det
Boeuf bourguignon på hjortfärs

Boeuf bourguignon på hjortfärs

nu hade lagat bourguignon på nötfärs och det stora ha-begäret slog till direkt. Eftersom hjortfärs är väldigt magert i sig och man inte har grädde i en bourguignon kan man med fördel ha lite feta tillbehör istället
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Skär köttet i bitar. Bryn det i omgångar i smör och lägg det i en gryta. Skär morötterna och klyfta löken
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Skär köttet i, inte för små, jämnstora tärningar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta
Boeuf Bourguignon!

Boeuf Bourguignon!

Du behöver. 600 gram benfritt nötkött, högrev eller bog. Smör. Salt. Svartpeppar. 1 1/2 msk vetemjöl. 1 msk tomatpuré
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

Gör så här. 1. Skär köttet i mindre bitar. Skär bort synligt fett och senor. 2. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttet i omgångar
Älggryta Bourguignonne

Älggryta Bourguignonne

Vilt i en bourguignonne-gryta när den är som bäst. Fortfarande skördas frukterna av höstens jakt på hjort och älg

Boeuf Bourguignon

Min boeuf bourguignon är inspirerad av Julia Childs men jag lagar den inte alls på samma avancerade vis som hon
Boeuf bourguignon med pommes duchesse…

Boeuf bourguignon med pommes duchesse…

Klart att det kommer viktigpettrar och skriker något om att det inte längre är en Boeuf Bourguignon och det kanske det inte är, alternativt är det en Boeuf med touch av äpplen på mitt sätt
Färs bourguignon

Färs bourguignon

Idag åt vi en god gryta till middag, Färs bourguignon. Färs bourguignon500 g älgfärs 1 st gul lök 4 st vitlöksklyfta 2 st morot2 st blekselleri, stjälkar 2 msk rapsolja 4 msk oxfond, koncentrerad, med rödvin  5 dl vatten 4 msk syltlök timjan, torkad  timjankvistar, färska 1 st sidfläsk, skiva 20 st champinjoner2 msk kinesisk soja salt och peppar2 dl rödvin Skala och hacka lök, vitlök och morot