Bouillabaisse med aioli recept

Bouillabaisse med aioli

Bouillabaisse med aioli

Förvara aiolin i en glasburk med lock i kylen. Gnugga sönder saffranet med en sked i kuvertet. Aioli. Servera med baguette och aioli
Bouillabaisse med aioli

Bouillabaisse med aioli

Servera direkt med en klick aioli och baguette. Häll i grädden och smaka av med salt och peppar. 300 g torsk- och laxtärningar
Bouillabaisse fisksoppa

Bouillabaisse fisksoppa

Servera gärna med en klick aioli eller creme fraiche och gott bröd. Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur
Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

Bouillabaisse med apelsinaioli och örtkrutonger

4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Vegansk bouillabaisse

Vegansk bouillabaisse

Bouillabaise är i min bok en av de stora klassiska franska rätterna, och därmed en enormt stor del av vårt västerländska matarv (lite som min bourguignon, hint hint, och ungefär lika svårstavad
Enkel bouillabaisse – recept

Enkel bouillabaisse – recept

Fräs den i en gryta med smör. En klick aioli smakar gott i soppan. Späd med vitt vin och låt det koka in
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Servera med gott bröd och en klick aioli. Smaka av och krydda upp med salt, peppar och tabasco. Gör aiolin genom att riva ner vitlöken i äggulorna
Bouillabaisse på mitt vis

Bouillabaisse på mitt vis

Det är Franska veckan-tema så förutom bouillabaissen är det ankbröst med sötpotatispuré och Kotletter med fransk potatissallad i min kasse
Bouillabaisse Pronto

Bouillabaisse Pronto

Servera med stekta brödskivor och aioli. Lägg i en oljad ugnsfast form med höga kanter. Aioli. Smaka av med salt och peppar
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Toppa med fint strimlad fänkål och timjan, servera med bröd och aioli. Det här är en rätt som känns lyxig och serveras ofta på fina restauranger, viktigt är att ha en bra fond, det ger stor skillnad i smak jämfört med koncentrerad på flaska
Vegetarisk bouillabaisse

Vegetarisk bouillabaisse

Servera bouillabaissen toppad med lite ugnsbakad fänkål, rivet apelsinskal, färska örter och en klick aioli
Bouillabaisse och saffransaioli

Bouillabaisse och saffransaioli

) I pausen bjuder vi på en härlig bouillabaisse, en fisksoppa med sydfranskt ursprung som enligt konstens alla regler ska innehålla fisk och skaldjur (föga överraskande, vi vet) tomater, vitt vin, apelsin och saffran
Bouillabaisse med citronaioli

Bouillabaisse med citronaioli

Smaksätt med vitlök och citronskal. Citronaioli. Fräs lök, vitlök, saffran, curry och paprikapulver i en stor gryta med olja tills löken är blank och mjuk
Bouillabaisse med senapsaioli

Bouillabaisse med senapsaioli

Förvara aiolin i glasburk med lock i kylskåp. Vispa samman med elvisp eller med mixerstav. Servera soppan med vitt bröd och aioli
Bouillabaisse

Bouillabaisse

Förvara aiolin i kylen i en glasburk med lock. Vispa samman med elvisp eller med mixerstav. Aioli. Servera med baguette och aioli