Mikrobloggat via Instagram. Enkel, billig mat i säsong och överraskande gott som bonus. Grundreceptet i Vår Kokbok här i en anpassad version för Philips SoupMaker
Borsjtj som den kanske ska lagas på riktigt. Äkta Ukrainsk Borsjtj med massor av vitlök, dill, kål, självklart rödbetor och såklart kött… Om Ira själv får välja
Rödbetssoppa är en rätt jag regelmässigt tillagat sedan slutet av 70-talet, jag gör alltid en stor sats, receptet kan utan problem räknas upp såväl en eller två gånger, då rödbetssoppa är perfekt att frysa in
0,5 kg rödbeta 100 g palsternacka 300 g vitkål 2 rödlökar 2 morötter 100 g rotselleri 1,5 l grönsaksbuljong 300 g korv (av favoritsort) 3 klyfta vitlök 3-4 kvist färsk timjan 3 lagerblad salt peppar smör, till stekning (eller olivolja) färsk bladpersilja, till garnering gräddfil, till garnering