Och eftersom jag delar Fröken Lindas uppfattning om "hellre sällan och av god kvalitet" och gärna vill veta vad som "ingår i min köttfärs" gör jag ibland såsen som långkok på högrev
Finns det något bättre än en riktigt långkokt italiensk bolognese. Italiensk bologneseSammanfattning. En långkokt italiensk bolognese fylld av härliga smaker
Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg och rött vin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Idag har det kokats långkok på högrev. Det blev inget mindre än en fantastiskt god bolognese. Fantastiskt gott i morgon tänkte jag testa ett annat långkok så nu är frysen full inför jobbveckan
Grytor och långkok -. En klassisk bolognese är svårslaget enligt mig. I en riktig bolognese ingår alltid morot, buljong och selleri - jag kör oftast med stjälkselleri då jag tycker det blir godast, men rotselleri funkar också jättebra
Fast mest för att den är perfekt att ha i frysen i små portioner och använda på pizzan, på omeletten, som bas till bolognese, till sallad, till fredagstacon…
Ett av recepten i boken, bolognese på svarta linser, har jag lagat till flera gånger. Jag använder min crock pot då den lämpar sig utmärkt för just långkok
Sedan Henrik lagade Bolognese på högrev har jag suktat efter att göra en egen variant. Något som inte är på listan, men å andra sidan kan komma att hamna där, är långkok