Bog gryta recept

Gryta med äpple och rimmad bog

Gryta med äpple och rimmad bog

Dela skivorna på mitten och stek bogfläsket på båda sidor och ringla över sirap på slutet. Varva bogfläsk och lök i en panna
Gryta på bog och endiver

Gryta på bog och endiver

Skär fläskbogen i grova tärningar och bryn bogen i rapsoljan. Tillsätt palsternacka, lök, apelsinskal och -saft tillsammans med kryddorna och honung till grytan
Burgundisk gryta i Crock Pot

Burgundisk gryta i Crock Pot

Hittills har jag bara gjort det på helger, då man är hemma hela dagen och kan låta ha en gryta puttrande på spisen
Gryta från Bretagne

Gryta från Bretagne

bog eller fransyska. Bryn kött och lök och lägg efter hand över i en gryta. Servera grytan, överströdd med klippt persilja, tillsammans med pressad potatis eller ris och haricots verts
Asiatisk gryta

Asiatisk gryta

Lägg över det i en gryta. Lägg över det i grytan. Lägg ner den i grytan tillsammans med broccoli. 600 g griskött av bog
Gryta med fläskkött och mango chutney

Gryta med fläskkött och mango chutney

Putsa köttet, skär det i bitar och bryn det i lite matfett i en stekgryta. Lägg löken i grytan. Rör ner paprika, tomatpuré och chutney i grytan
Gryta med fläskkött och mango chutney

Gryta med fläskkött och mango chutney

Lägg löken i grytan. Rör ner paprika, tomatpuré och chutney i grytan. Servera direkt ur grytan. 500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka. 1500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 2 gula lökar eller 1 purjolök 2 dl vatten 1 grön paprika 1 msk tomatpuré 2 msk mango chutney 1 msk vetemjöl 1 dl tunn gräddePutsa köttet, skär det i bitar och bryn det i lite matfett i en stekgryta. Späd med vatten, låt grytan koka upp och sedan eftersteka på svag värme under lock, ca 10 minuter. Rör om väl och låt grytan eftersteka ytterligare ca 10 minuter eller tills köttet är mört. Låt grytan sjuda ytterligare ca 5 minuter
Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

Toskansk gryta på karré med rött vin, örter och tomat

3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Kinesisk gryta

Kinesisk gryta

bog eller skinka. Bryn kyckling och fläskkött i litet matfett i en stekgryta och krydda med salt och peppar
Öppen gryta på kanin, salvia och vitt vin

Öppen gryta på kanin, salvia och vitt vin

Lägg grönsakerna i botten på en eldfast form eller gryta, därefter salviabladen. Hugg kaninen i bitar med ben, bogar, lår (i 3 bitar), rygg och hals (i 6 bitar). Ställ in i 200° varm ugn så att kaninen steks och vinet reduceras, alltså inget lock på formen eller grytan
Gryta på lamm

Gryta på lamm

ca 0,75 kg grytbitar av lamm (bog, bringa, rygg) 1 purjolök, stor 0,75 l kantareller (eller annan svamp, färska eller 200 g från burk) salt svartpeppar 1 msk vetemjöl 2-3 dl buljong, från tärning 2 gröna paprikor 1 röd paprika
Mustig gryta i den envisa vintern

Mustig gryta i den envisa vintern

Det blev en kanongod mustig gryta, med lite lagom hetta. Nu vet jag att Indien inte ligger i Afrika, men gillar man den sortens mat så gillar man denna gryta
Sista grytan för säsongen?

Sista grytan för säsongen?

Grytan som vi bjuder er läsare på idag känns som att den kanske kan vara sista måltiden av denna sorten för säsongen
Gryta med griskinder och oxmärg

Gryta med griskinder och oxmärg

Först ut av "rätter som kan passa fint till nyårsafton" är en middag passande för köttgillarna, framförallt de av er som gillar långkok och grytor, när vi idag bjuder på en gryta som ni lagar till på antingen griskinder eller annat kött som passar bra för långkok