Soppa är ju fantastiskt gott och man blir så gomätt av den. Denna soppa går hur fort som helst att dra igång och även att förbereda, man fixar stekningen av korven när den skall serveras
En riktigt smarrig och krämig blomkålssoppa går alltid hem. Vi kör ju numera ICAS matkasse varannan vecka och denna vecka var recepten signerade Tina Nordström (alias Mat-Tina)
I torsdags var det dags för blomkålssoppa, kokad på blomkålsbasen som blivit över. Denna tinades, skars i bitar som stektes frasiga i en blandning av olivolja och smör
Blomkålssoppa med rotfrukter, citron och kokt ägg. Blomkålssoppa med rotfrukter, citron och kokt ägg. 2 pkt torsk, färsk eller tinad. 2 pkt torsk, färsk eller tinad
Till förrätt hade vi blomkålssoppa och till varmrätt så bestämde jag inspirerad av maten på Rolfs kök att göra rödvinsbräserad högrev (den rätt jag åt där var rödvinsbräserad oxkind)