Blomkålsbiffar recept

Blomkålsbiffar

Blomkålsbiffar

När jag gjorde dessa förträffligt goda blomkålsbiffar (en ny favorit) använde jag samma recept som till en annan favorit inom kategorin grönsaksbiffar, nämligen broccolibiffar (se här)
Blomkålsbiffar

Blomkålsbiffar

Blomkålsbiffar är nyttiga, saftiga, fasta och läckra, och kräver knappt den minsta ansträngning från din sida
Indiska blomkålsbiffar

Indiska blomkålsbiffar

Servera blomkålsbiffarna tillsammans med valfritt tillbehör. Inspirerat efter ett recept i Buffé 9/2014 och modifierat på bästa Cajsa Warg-manér blev veckans vegetariska, blomkålsbiffar med indiska smaker
Blomkålsbiffar

Blomkålsbiffar

BLOMKÅLSBIFFAR (4 portioner) Ett litet-mellanstort Blomkålshuvud 1 Ägg Ca. 1 msk Fiberhusk ½-1 lök Soja Salt Vitpeppar Dela vitkålen i mindre buketter, koka den i lättsaltat vatten till den är mjuk (inte för mjuk)

Blomkålsbiffar

Mixa blomkålen. Blanda med havregryn, ost, gräslök, örtsalt och ägg. Rör om väl och låt smeten svälla i 15 minuter
Blomkålsbiff med blomkålspuré och pistagepesto

Blomkålsbiff med blomkålspuré och pistagepesto

Jag hade en blomkål liggandes i kylen som jag hade köpt för rätt länge sedan. Den behövdes användas upp innan den blev dålig, så i lördags bestämde jag mig för att utnyttja hela blomkålshuvudet på en och samma gång
Blomkålsbiffar

Blomkålsbiffar

400g blomkål3 ägg1,5 dl riven ost1,5 msk fiberhuskFranska örter (eller andra kryddor)Salt och pepparKokosolja till stekning Lägg blomkål i en matberedare och kör till en grynig konsistens (alternativt riv blomkålen med ett rivgärn)
Blomkålsbiffar

Blomkålsbiffar

blomkålsbiffar,. Blomkålsbiffar. 400g blomkål3 ägg1,5 dl riven ost1,5 msk fiberhuskFranska örter (eller andra kryddor)Salt och pepparKokosolja till stekning Lägg blomkål i en matberedare och kör till en grynig konsistens (alternativt riv blomkålen med ett rivgärn)
Blomkålsbiffar

Blomkålsbiffar

Mixa blomkålen. Blanda med havregryn, ost, gräslök, örtsalt och ägg. Rör om väl och låt smeten svälla i 15 minuter