½ dl Arla® vispgrädde. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 blomkålshuvud, ca 500 g ½ dl Arla® vispgrädde 50 g Arla® Svenskt Smör 150 g Arla® färskost naturell 1 msk citronsaft 1 tsk salt 2 msk hackad färsk gräslök
Blomkålsmos var riktigt gott, även om konsistensen inte riktigt var som potatismos. Lägg den avångade blomkålen i matberedaren och tillsätt 2 msk smör, 2-3 msk vispgrädde (ta lite i taget) samt 1 äggula. 2-3 msk vispgrädde
vispgrädde. Pepparrotsfisk med brynt smör och blomkålsmos — gör så här. 4 personer Ingredienser 600 g vit fiskfilé, t ex MSC-märkt torsk 1 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar 50 g smör 1/2 dl finriven pepparrot Blomkålspuré 1 stort blomkålshuvud (1 kilo) 1 dl vispgrädde 3/4 tsk salt 1 krm nymald svartpeppar Tillbehör 1 paket frysta haricorts verts (250 g) 800 g kokt potatis
Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök