Allt kött som får tillagas på lägre temperatur blir himmelskt. Sådant man hinner med på en söndag. Stick in en stektermometer i den tjockaste delen av steken
Tar i lite sambal oelek, en skvätt soja, ev en tesked stark senap, några klickar tomatpuré, lite ketchup, en klick flytande honung eller sirap, smular ner en köttbuljongtärning, salt och peppar och när det fräst samman blandar jag ner lite creme fraiche och så mycket matlagningsgrädde att det blir en sås
Blir den för tjock, spä den med lite vatten. Ibland svänger man ihop en rätt på en höft, ibland lagar man den i en vecka…om man nördar runt i köket som jag oftast gör
Häll sedan av blötläggningsvatten och mixa i en stark mixer eller matberedare tillsammans med tjock kokosmjölk, agavesirap, smaksättning och smält kokosolja tills det blir en mjuk och jämn massa av det
Detta är också väldigt primitivt och uppmuntrar oss att äta mera för överlevnaden, men med allt tillsatt socker i kosten idag blir det alltså för mycket av det goda