Foto. Theres Lundén. Nu när det är hög tid att skörda bär till sylt och saft eller bunkra upp förrådet i frysen, kan ej frysen vara full av bär från förra året
Med rabarber, jordgubbar, smultron och vita vinbär blev det. Jag tog med en kniv och bärdelen från saftmajan ut i trädgården och fyllde den där, på plats
Jag kokade dessutom ihop en saftsås av blandsaft, potatismjöl och en massa hallon och jordgubbar. Jag tycker inte om risgrynsgröt så därför tycker jag inte heller om risifrutti eller ris à la malta, julens traditionella efterrätt
blandsaft,. Koka egen saft. Att koka egen saft är väldigt enkelt och kräver inte speciellt mycket jobb. Dessutom blir det både nyttigare, godare och mer hälsosamt att koka sin egen saft jämfört med att köpa saft som ofta innehåller någon typ av tillsats
2,5 dl outspädd svartvinbärssaft (går lika bra med hallon-, jordgubb- eller blandsaft). 2,5 dl outspädd svartvinbärssaft (går lika bra med hallon-, jordgubb- eller blandsaft)
1 del Lime blandsaft. 11 del Lime blandsaft 1 del apelsinjuice 2 delar fruktsoda grön karamellfärg frysta små gröna vindruvor kolsyreisLägg vindruvorna i frysen några timmar innan bålen ska serveras
Det resulterade i sin tur i en magiskt god blandsaft. BlandsaftIngredienser. Kram Blandsaft. I morse tömde jag frysen på alla(nästan iaf) bär som var kvar från förra sommaren