Rensa bären, men låt stjälkar och skaft sitta kvar. Koka upp vatten i en gryta. Tillsätt bären och låt koka under lock tills de saftar sig, ca 15 minuter
1 kg blandade röda och svarta vinbär. 1 kg blandade röda och svarta vinbär. Först ut från från vinbärsskörden blev en saft av både svarta och röda vinbär, med en liten hint av vanilj
Till vår vinbärssaft. Till vår vinbärssaft. Foto. Johannes Wätterbäck. Nu är de mesta av vinbären plockade och som en skänk från ovan så ville en vän skänka oss ytterligare några kg
2 l vinbär. 17 dl vatten. 16 dl strösocker. 11 krm natriumbensoat. 12 l vinbär behöver inte repas 7 dl vatten 6 dl strösocker per liter avrunnen saft 1 krm natriumbensoat per liter saft Det här behövs
Vilken saft det blir kan variera beroende på tillgången av frukt och bär, men eftersom att jag har mycket röda vinbär att använda mig av så brukar det bli lite vinbärssaft
Sila vinbären genom en finmaskig sil och häll sedan därefter tillbaka vinbärssaften i kastrullen. Liksom förra året finns det mängder med vinbär på vår gård och det verkar inte vara så många som är intresserade av dessa