Därför blev det till att ta vara på den färska bladspenaten igår så den inte skulle hinna bli dålig. Skölj den färska bladspenaten och vänd sedan i stekpannan/traktörpannan
Det är måndag och åter vardag. Det fordrar god mat efter veckans första arbetsdag, som t ex dessa snabblagade biffar med tzatsiki, lite grönt och pitabröd
Denna fantastiskt goda, och krämiga, vitkålsgratäng, med bladspenat, fetaost och soltorkade tomater, skulle kunna vara ett perfekt vegetariskt inslag på påskbuffén
Lägg i bladspenaten och bryn i några minuter. Piroger med fetaost och bladspenat 4 stycken. 300 g fetaost, 150 g färsk bladspenat, 2 gula lökar, ½ dl tomatpuré, 2 vitlöksklyftor, ½ ekologisk citron, salt, peppar, oregano, riven muskotnöt, olivolja. 150 g färsk bladspenat
Man kan ha olika tillbehör såsom citronsmör eller dillsås, våran absoluta favorit är gräddstuvad bladspenat, kokt potatis och en grönsallad, färska citronklyftor att pressa över makrillen är riktigt gott till
Tillsätt bladspenaten och låt den fräsa med en minut. Servera gärna på en bädd av bladspenat tillsammans med bröd eller bulgur som du kokat med lite gurkmeja för att få en mer matig rätt