Till lunch blir det blåmusslor uppkokta i vittvin och grädde med lite pasta och till kvällen Vitello Tonnato (kalv med tonfisk) vilken vi kommer att äta med en grönsallad och pasta
En annan sak som passar utmärkt att tillagas i vittvin är blåmusslor. (Jag hade förkokta blåmusslor - om ni använder färska eller frysta får ni anpassa tillagningstiden)
½ liter vittvin. Lägg dem i en kastrull med vin och pressa en lime över. Klipp över lite persilja, dela en till lime och lägg i skålen med musslor och servera med bröd att doppa i och ett gott vin till
Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten. Fräs det i en stor kastrull eller gryta med lite olivolja Tillsätt musslorna och häll över grädden och hälften av vinet
2 kg blåmusslor ½ purjolök, den vita delen 2 morötter 1 selleristjälk 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 stora tomater 3 msk olivolja Salt Peppar 1 flaska vittvin (75 cl) ½ knippe persilja