Vänd försiktigt ner äggvitani smeten. 11 dl blåbär. 11 tsk smörVispaäggvitantill ett fast skum. 1Blanda äggula, mjölk, mjöl, bakpulver och havregryn i en annan skål. 1Klicka ut ca en matsked smet till varje pannkaka. Stek cirka 3 minuter på varje sida. 1Servera pannkakorna varma med blåbär
Fortsätta att köra degen och tillsätt äggulorna och lite vatten så att degen precis går ihop. Skär bort överflödig deg med en kniv så att kanterna blir snygga
Rör ner färska blåbäri smeten. färska blåbär. Blanda chiafrön mandelmjölk, salt och vanilj låt stå i kylskåpet i några timmar, gärna över natten tillsblandningen fått en puddingliknandekonsistens
Finfördela smör eller margarinimjölblandningen. Blanda ner mjölken och rör ihoptill en deg, men rör intei onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg
Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsockeri smöret. Blanda till en slät smet. Häll smeten i långpannan. Låt kakan svalna under långpannan och skär den sedan i rutor
Mixa kexen med socker och tillsätt smält smör och kanel. Ta ut formen ur ugnen och täck med gräddfil. Ta ut kakan, låt den svalna och kallna helt i kylen ett par timmar
Finfördela smör eller margarinimjölblandningen. Blanda ner mjölken och rör ihoptill en deg, men rör intei onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg