Bläckfisk recept

Friterad bläckfisk med aioli

Friterad bläckfisk med aioli

Tina bläckfisken och låt dem torka på hushållspapper hetta upp 1 dl olivolja i en ganska trång stekpanna och fritera ringarna några i taget tills de fått fin färg tag upp dem efter hand och lägg dem på hushållspapper håll dem varma. Blanda samman äggulor och salt till såsen och pressa ner vitlök rör ner vinägern tillsätt olivoljan droppvis under kraftig vispning konsistensen ska bli som majonnäs servera bläckfisken med såsen och en citronklyfta och färsk dill 400 g djupfrysta panerade bläckfiskringar
Marinerad Bläckfisk som Meze

Marinerad Bläckfisk som Meze

Då blev det äntligen av att testa att marinera bläckfisk, en rätt jag tycker om här vid Medelhavet. Bläckfisk serveras ofta som Meze och Tapas här nere
Friterad bläckfisk.

Friterad bläckfisk.

800 g bläckfiskringar, tinade 1½ dl vetemjöl 1½ dl kall lättöl eller vatten ½ tsk salt 1 tsk. - Läs hela inlägget här 800 g bläckfiskringar
Knaperstekt bläckfisk

Knaperstekt bläckfisk

Skär bläckfisken i bitar och stek i olja, ganska het panna. Droppa över citron mot slutet, krydda
Friterad bläckfisk

Friterad bläckfisk

Vänd bläckfiskringarna först i mjölet, sen i äggblandningen och avsluta med ströbrödet. 400 g bläckfiskringar
Grillad Bläckfisk

Grillad Bläckfisk

Vad jag har väntat äntligen hade Västkustpojkarna bläckfisk hemma. Grilla bläckfisken hel ( be fiskhandlaren att rensa den )
Koreansk bläckfisk - Ojinguh bokum

Koreansk bläckfisk - Ojinguh bokum

nämligen med bläckfisk som huvudaktör denna gång. Rätten visade sig vara ganska enkel att göra, men det man bör tänka på är att inte steka bläckfisken mer än ett par minuter då den annars blir alldeles för seg och oätlig
Marinerad bläckfisk

Marinerad bläckfisk

Bryn bläckfisken i olivolja i en stor stekpanna någon minut. Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar
Wokad bläckfisk – Chao you yu

Wokad bläckfisk – Chao you yu

Ta upp bläckfisken, toppa med sesamolja och den hackade vårlöken. Servera bläckfisken varm med ris. bläckfisk - tioarmad