En hembakt biscotti till förmiddagsespresson, bättre än så blir det inte. Vispa med elvisp smör, socker, saffran och kardemumma till en porös konsistens
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Stöt saffran och socker. Stöt saffran med sockerbiten (har du ingen sockerbit tar du strösocker). Vänd samman mandel, ägg, socker, saffran och salt, blanda väl
Jag rotade fram ett recept som en kompis smsade till mig innnan jul, saffransbiscotti. Nu är jag ju som jag är så jag skippade saffranen och hällde i en tesked mald kardemumma i stället
Eftersom saffran är så dyrt i år blir det inga saffranskorpor för min del utan istället gjorde jag dessa biscotti med de syltade apelsin- och citronskalen jag gjorde förra veckan
Här är basreceptet, sen kan man ju smaksätta med saffran, kakao, hacka i choklad mm. Här är basreceptet, sen kan man ju smaksätta med saffran, kakao, hacka i choklad mm
tills kakorna blivit torra skorpor - biscotti. Blanda i saffranet. Häll saffransblandningen i en skål. Vill du hellre baka en mjuk, saftig saffranskaka,