Biff sukiyaki recept

Japansk afton i Sjöstaden.

Japansk afton i Sjöstaden.

När man äter entrecôte som biff är det ju bara att skära bort den på tallriken men det blir svårare med många och väldigt tunna skivor

Shabu Shabu

Ta fram de inköpta såserna (Teriyaki och Sukiyaki). 500 g biff i hel bit.  Frys in köttet i förväg. Låt det ligga framme någon timme eftersom det är lättare att skära tunna skivor om köttbiten är något tinad

Biff sukiyaki

Blanda kött och paprikan och häll på sukiyakisåsen. 500 g lövbiff. 1½ dl sukiyakisås (t ex Blue Dragon). 1

Biff sukiyaki

Häll över sukiyakisåsen och blanda ner kryddorna. 200 g lövbiff. 1 dl sukiyakisås. Stek kött och purjolök några minuter i olja

Sukiyaki

400 g entrecote eller utskuren biff i lövtunna skivor. Ansa och skär morötter och purjolök i tunna, sneda skivor

50 år av matminnen

Men ett matminne som påverkade mig starkt var Marias biffar. Jag fick prova rå lax, yakiniku, sukiyaki och blev störtförälskad