Japansk afton i Sjöstaden. När man äter entrecôte som biff är det ju bara att skära bort den på tallriken men det blir svårare med många och väldigt tunna skivor Olmås Njutbar
Shabu Shabu Ta fram de inköpta såserna (Teriyaki och Sukiyaki). 500 g biff i hel bit. Frys in köttet i förväg. Låt det ligga framme någon timme eftersom det är lättare att skära tunna skivor om köttbiten är något tinad kokschefen.se
Biff sukiyaki Blanda kött och paprikan och häll på sukiyakisåsen. 500 g lövbiff. 1½ dl sukiyakisås (t ex Blue Dragon). 1 Matklubben.nu
Biff sukiyaki Häll över sukiyakisåsen och blanda ner kryddorna. 200 g lövbiff. 1 dl sukiyakisås. Stek kött och purjolök några minuter i olja Matklubben.nu
Sukiyaki 400 g entrecote eller utskuren biff i lövtunna skivor. Ansa och skär morötter och purjolök i tunna, sneda skivor Matklubben.nu
En klassiker på mitt sätt – Biff Greta すき焼き Sukiyaki på mitt sätt. Klassikern Biff Greta serverad som man ska, uppdelat på tallriken eller fatet och med löken i mitten Kökschefen.nu
50 år av matminnen Men ett matminne som påverkade mig starkt var Marias biffar. Jag fick prova rå lax, yakiniku, sukiyaki och blev störtförälskad Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök