Här är det smaker på samma tallrik som får hela svenska husmanskosten att resa sig på tå och det är inte mer att göra än att lägga huvudet lite så där på sned och njuta till ljudet av två tandbeklädda käkar som ivrigt tuggar i sig av en lättstekt oxfilébit ihop med lite Dijoncreme
Han stod och lagade dessa biffarpå ICA Kvantum i Kungens kurva. Receptet använder jag alltid när jag gör köttbullar men kan också användas för att göra biffar
En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Sätt in potatisen i ugnen och låt tomatsåsen stå och puttra pålåg värme medan du gör en sallad och slutligen tar dig ann biffarna när köttfärsen fått dra i sisådär
Bestäm själv om den ska vara varm eller kall, rosa stekt eller medium. Steka den i panna, ösa med smör och sedan tillaga den i ugn på relativt lågtemperatur
Blanda alla ingredienserna till biffarna och forma biffar. Stek auberginerna i kokosolja på medelstark värme tills de fått färg, sänk temperaturen sedan och låt dem steka färdigt pålåg värme
Häll på såsen. Mongolisk biff. 5 hg strimlad lövbiff. Värm olja i en gryta och fräs den rivna ingefäran och den rivna vitlöken pålågtemperatur, i ca 2 minuter. Häll i farinsockret och låt koka på medelhög temperatur under omrörning, i ytterligare ca 3 minuter. Stek de mjölade köttstimlorna runt om i en stekpanna, ca 2 minuter, tills de blir är stektapå utsidan men forfarande rosa i mitten. 5 hg strimlad lövbiff
Forma till ganska stora runda biffar. Eventuellt kan man låta dem gräddas färdigt i ugnen om de är för mjuka, annars låt dem få steka ganska länge pålågtemperatur i pannan tills de är fasta när man trycker på dem med stekspaden
forma färsen till biffar eller bullar och stek gyllenbruna i smör eller olja. Lägg därefter på lock och steka klart pålåg värme i 10 min. Lägg ned alla ingredienser och koka på hyfsat lågtemperatur i 20 min
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
Ett tips är att alltid använda blötlagda kikärter/bönor/linser när man gör biffar eller bollar eftersom de nästan alltid blir krispigare, godare och håller ihop bättre än om man använder färdigkokt dito
Biff. Grilla pålågtemperatur till en innertemperaturpå 56 grader. Det går också att steka i ugn på 110 grader. Rosta potatisen på en plåt tillsammans med olja och flingsalt i 225 grader i cirka 30 minuter eller tills de är genomstekta. 600 g hel biff med fettkappan kvar