Köttfärslimpa med champinjoner och skysås. Havregryn för lite frasig yta och ägg och potatismjöl för form och konsistens och jag byter inte bort detta vinnande recept som alltid blir så klockrent gott
Detta skippade jag och serverade mina biffarmed pressad nypotatis, en gudomligt god och enkel skysås och hemmagjord pressgurka (recept på detta kommer i ett eget inlägg)
Lägg biffarna ovanpå potatismoset. Toppa med bacon blandat med persilja och lite skysås. Blanda potatisen med varm mjölk (börja med den mindre mängden och tillsätt ev mer) och smör och vispa det fluffigt
Servera färsbiffarnamed potatis och rödlök - och en skvätt av skysåsen som egentligen inte behövs men som sagt, är bra att spara matlådebiffarna i till en annan dag
Servera biffarna täckta med lök och skysås, din favoritpotatis (jag förkokade och sedan helstekte småpotäter i timjan) och rårörda lingon och gröna ärtor vid sidan av
-P Jag bräserade biffarna i vitt vin vilket ger en helt underbar skysås och även den smaksatte jag med salvia, vilket är en jättegod krydda men väldigt underskattad skulle jag säga
Den enda dagen denna vecka det inte var ramslök inblandat var i tisdags då vi malde färs på högrevet i kylen och blandade ut den med rödbetor, kapris och en härlig klick fransk senap, givetvis blev resultatet Biff Lindström