Biff med kappa tillagning recept

Rödlökssmör & biff med kappa

Rödlökssmör & biff med kappa

Vi grillade ett alldeles underbart kött som hette biffmedkappa av märket naturkött. Gnid in köttet med kryddor
Ryggbiff med jordärtskockspuré

Ryggbiff med jordärtskockspuré

Ta fram köttet så att det är rumstempererat vid tillagningen. Hel bit av ryggbiff på låg temperatur i ugnen ger ett saftigt rosa kött
Flamberad pepparbiff

Flamberad pepparbiff

Servera pepparbiffenmed ugnstomaterna, klyftpotatisen med rödlök, konjak- och pepparsåsen samt grönsallad som förslagsvis babyspenat toppad med lite olivolja samt balsamvinäger
Ryggbiff med lök och zucchini

Ryggbiff med lök och zucchini

Servera med några ärtskott, lite gräslök och persilja. 300 g ryggbiffmedkappa (kappan skärs bort efter tillagning). Bryn på biffen i olivolja, ca 3-4 minuter, salta och peppra. 300 g ryggbiff

Kött, färg och smakkombinationer

Framförallt till en perfekt melérad och knaprigt stekt eller grillad, rödrosa biffmedkappa. Jag vet inte om det beror på att jag måste fylla kroppen med protein inför kommande vinterdvala