Biff med kappa putsa recept

Biff med korv, äpple, kål och lök

Biff med korv, äpple, kål och lök

Biff Stycka ur biffen, putsa bort kappan. fett (kappan från biffen). Örtcrust Stek kappan krispig i smör och olja, salta och låt rinna av på papper
Svensk biffstek med lök

Svensk biffstek med lök

Skär bort kappan från biffen. smält talg från fettkappa. Putsa köttet och lägg undan paryrerna till såsen nedan

Årets Kock 2012 - Klas Lindberg

(Om du inte har biffmedkappa så skulle man nog som en nödlösning kunna ta smör istället, men lite smak går förlorad då)
Biff med peppar och whiskysås

Biff med peppar och whiskysås

Biffen var av god kvalité och med en fet fin kappa på som inte putsas bort utan ska vara med då man steker köttet
Picanha

Picanha

Picanha kan användas på många olika sätt, men skivar man köttet till biffar ska man tänka på att skära mot muskelfibrerna (annars blir det segt) vilket ger långa biffar som man kan dela, samt att gärna behålla fettet på när man tillagar maten för smakens och saftighetens skull

Biff med knaperstekt kappa och saltbakad rotselleri

"Putsa" saltgeggan runtom hela rotsellerierna. Hur som helst, jag hade fått för mig att jag skulle ge mig på varmrätten som vi vart serverade av Viktor, biffmed knaperstekt kappa serverad med saltbakad rotselleri

Biffgryta à la Larsson

Skala och tärna potatisen i matchande storlek medbiffen. Medan riset kokar så gör redningen. Rulla biffkuberna i svartpeppar och bryn dem i smör tillsammans med champinjonerna