Kristihimmelfärdsdag-dagen då Jesus drog upp till skyn och förenades med sin farsa, nja ingetvi varken tror på eller firar men god mat kan man äta ändå och det gör man garanterat med klassisk husmanskost, här i form av en färsbiff med stekt lök och en riktigt god fet gräddsås
Smör eller olja tillstekning. Servering. Balsamico. Smör eller olja tillstekning. Servering. Balsamico. 4 portioner. 400 g tagliatelle- eller pennepasta. 300 g oxfile, lövbiff eller entrecoté (välj fritt efter smak). 2 vitlöksklyftor. 200 g champinjoner. 1 tsk dijonsenap. 2 msk soja (jag använder kikkoman). 5 dl grädde (gärna vispgrädde). 1 litenknippefinhackadpersilja (kan bytas ut mot basilika). Färsk ruccola 4 portioner 400 g tagliatelle- eller pennepasta. 300 g oxfile, lövbiff eller entrecoté (välj fritt efter smak). 2 schalottenlök eller 1 lök 2 vitlöksklyftor 200 g champinjoner. 1 tsk dijonsenap. 2 msk soja (jag använder kikkoman). 5 dl grädde (gärna vispgrädde). 1 litenknippefinhackadpersilja (kan bytas ut mot basilika)
eller kokt potatis och gräddsås >>. Idagville barnen ha biffartillmiddag. Nu när de har lov så tycker jag att de kan få vara med och bestämma vad vi ska äta, det blirlite lättare att få dem att hjälpa till då också
Jag gjorde en rejäl laddningbiffar och stekte dom i ugnen. Råstekt mandelpotatistill och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Rulla köttbullar eller gör biffar och stek i smör. Mortla enbär och timjan. Blanda vispgrädde, fond, fransk senap, enbär, timjan, peppar och en nypa salt
Biffar. Skala och skär rotfrukterna imindrebitar. Gräddsås. Servera biffarna med den goda såsen direkt ur stekpannan tillsammans med de rostade rotfrukterna och ev litelingonsylt/rårördalingonvidsidan om