Lägg över i en stor gryta. 1 1 ⁄2 kg nötkött, högrev, grytbitar eller biff. 12 gula lökar eller steklökar. 1skala och skär morötterna och lökarna i stora bitar och lägg ner i grytan. 1koka upp grytan och rör om under tiden. Låt grytan sjuda i cirka 1 1⁄2 timme under lock. 1Blanda ner champinjonerna och baconen i grytan
Jag ville använda utskuren biff men det var slut så det blev ryggbiff i stället och inte fanns det några färska champinjoner så det fick bli hela på burk
Varmrätten (som doftade fantastiskt) bestod av Hällstekt biff med mörkokt skomakarbiff, glaserad majrova, lökar i olika texturer, krassekräm och rökt märgsmör
Häll av marinaden från köttbitarna, tillsätt de, i grytan. En klassisk Biff Bourguignonne som riktigt smälter på tungan är perfekt Söndagsmat som nästan sköter sig själv