Schnitzlarna gör jag på benfriafläskkotletter som jag bankar ut och idag panko-friterade jag dem vilket ger dem en helt annan krispighet än vanligt panering
Där serverades det Zasmazana Kapusta en sorts kålstuvning till Schnitzel som var märkligt god. Schnitzel 4 portioner. 4 skivor skinkstek/benfrikotlett. 4 skivor skinkstek/benfrikotlett
Schnitzel är en rätt som består av en mörad bit kött, som paneras och friteras eller steks. Schnitzel görs oftast av skinka och kalvkött men även kyckling och kalkon
Upprepa samma process med alla kotlettskivor. Schnitzel. Salta och peppra varje kotlett på båda sidor. Vänd kotletterna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbrödet
Idag stod det fläskschnitzel på menyn och till det gjorde jag ett brynt vitlöks- och persiljesmör, detta fick sällskap på tallriken av ugnsklara potatisar från frysdisken
Putsa bort eventuella senor från kotlettraden och dela den sedan i åtta lika tjocka skivor. Piccata är en schnitzel som paneras med en ägg- och ostblandning istället för att vändas i ströbröd som är brukligt med de flesta schnitzelvarianter
Men jag använder gärna en bit benfrikotlettrad till mycket annat, så som snabblagad gryta, perfekt till spett och grillning eller som ikväll - panerad schnitzel