Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning. Den använder jag till allt möjligt, soppor, vegetariska rätter, och som här till fläskkarré
Krydda karrén och bryn den ev. Lägg grönsaker och karrén samt kokosmjölken i lergrytan. Skär upp karrén i skivor och servera den tillsammans med grönsakspurén och ev
Således blir det experimentell matlagning idag, en klassisk helstekt karré blir glöggifierad. 1 bit benfrifläskkarré, ca 1,5 kg. Relaterade 1 bit benfrifläskkarré, ca 1,5 kg 1 flaska lätt vinglögg
4 4 port ris, gärna basmatiris 600 g benfrifläskkarré i skivor 1 msk olja 1 dl hoisinsås Kål- och sesamsallad 2 morötter 200 g vitkål 2 tsk olivolja 1 msk sesamfrö 2 tsk vitvinsvinäger 1/2 tsk strösocker salt och peppar Lägg till i inköpslistan
gott men torrt, så med karré kommer det att bli bra. receptet med karré. Jag körde idag med 2 benfria kotletter på 5. 2 skivor Karré a´ 200 g lätt kryddade med baskrydda. 2 skivor Karré a
benfri. 500 g fläskkarré. Skiva köttet i tunna skivor och sedan i strimlor. Blanda samman marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i den så att det blandar sig ordentligt
Mortla kryddorna en aning och klappa sedan in köttet med dem, lägg karrén i en ugnsform. Värm ugnen till 175 grader och sätt in karrén, låt stå tills temperaturen är 85 grader tar ca 1½ -2 timmar. 1,2 kg benfrifläskkarré
Tillsätt skivorna med karré och vänd runt i marinaden. Ta ut och servera karrén med önskade tillbehör. Värm en stekpanna och stek karréskivorna i 3-4 minuter på varje sida så att de får färg. Sätt in karrén i mitten av ugnen och stek klart i ca 8 minuter. 2 skivor karrékotletter, 600 gram benfrikarré eller 700 gram skivad karré med ben
2 kg Scan fläskkarré i bit benfri. Blanda alla ingredienser i marinaden. Putsa eventuellt köttet. Dela köttet genom att skära ett djupt snitt längs långsidan - men inte ända igenom
Bryn karrén så den får fin färg och lägg över i en ungsform och häll på lite av fonden,portvinet och vattnet och låt steka på ca 150- grader i ca 1 1/2 timme och ös lite då och då, täck med aluminiumfolie sista timmen och tillsätt mer portvin och vatten samt fond så du har en bra grund till såsen. 1-1 ½ kg hel benfrikarré
En hel bit benfrikarré samt mitt högt favoriserade sidfläsk stånkades fram bland alla kunder. Personligen hade jag tur denna tisdag då jag skulle utforma ett recept till Frölunda Lilla Saluhall på karré men för många andra är det ett fanstyg många gånger