Nå väl man tager (till två rätt stora burkar). Blanda vatten, socker, ättika och nejlikor i en kastrull och koka upp under omrörning så allt (utom nejlikorna naturligtvis) löser sig
Då behöver du bara koka spagetti och vispa ihop såsen under tiden. Rödbetorna kan du skala och klyfta dagen innan, så behöver du bara skjutsa in dem i ugnen när det är dags att laga middag
Men vet du vad, det behöver du faktiskt inte. Här letar jag inspiration från både det thailändska och indiska köket och kokar tofun i en kokos och saffranssås tillsammans med sötpotatis
Du behöver också. Häll rödbetorna i en mixer tillsammans med turkisk yoghurt och pressad vitlök. Min älskade mamma har dock fått för sig att man ska toppa ägghalvorna med currygrädde och räkor
Du behöver också. Så jag rostade den hel i ugnentillsammans med rödbetorna när de skulle bli mjuka. * För extra krämig hummus kan man om man har tid skala kikärtorna innanman lägger dem i mixern
Rödbetornabehöver inte svalna tycker inte jag som receptet anger. Jag länkar alltså till befintliga recept på nätet och lägger till Nilla’s tips när det behövs om hur man kan byta ut råvaror och ingredienser i recepten
Söta drycker (som även den torra cidern är) tycker jag behöver lite matiga tilltugg och inte bara socker, så jag bjöd på mini-Janssons i cupcakeformar (det funkar riktigt bra), julköttbullar och inlagd rödbeta på tandpetare, baconlindade dadlar och gubbröra på knäckebröd
Du behöver. potatis (vi använde fransk mandelpotatis). Rödbetorkokades, små franska delikatesspotatisar likaså, purjolöken smältes ner i lite smör och vitt vin, de svartskaliga tomaterna med såväl grönt som rött innandöme stektes och det hela serverades med örtbakad lax och en hemgjord hollandaise som fått extra smak av de färska örterna från skördekorgen
Om du behöverkoka matvete så passar det bra att göra det nu. Skölj de grönsaker som behöver sköljas. Den verkar rätt anspråkslös men de söta rödbetornatillsammans med senapsdressingen och de lena bönorna blir en riktig smaksensation, testa
Du behöver. Ett tips bara så man inte gör samma miss som jag första gången jag gjorde den anrättningen var att jag la in rödbetorna i ugnen utan att förkoka dem, det tog väldigt många timmar innan jag insåg att det inte var rätt väg att gå