Det här är bra mycket enklare än vad man kan tro, och framför allt är det bra mycket godare. Man bör kunna göra det i en ugn, men vi rekommenderar att kycklingen tillreds i en klassisk kolgrill
I sommar har den stora grillfavoriten varit Beercanchicken - kyckling på ölburk. Olof anser att Per Morbergs bok Morberg grillar är en helig skrift, och gör Beercanchicken till stor del utifrån Pers recept i ovan nämnda bok
MarinadlagKoka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig. Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes
Tänd grillen för indirekt grillning (försök hålla ca 150 grader). Blanda smöret. Gör små fickor mellan bröstfilé och skinn och stoppa in vitlökssmör där
Men jag vill uppmuntra till att även fortsätta grilla Beercanchicken. På den senaste grillträffen med Kronfågel fick vi höra att årets hetast grilltrend, årets grillsnackis, kommer bli Spatchcock chicken